Anyada 2022 José L. Ferrer: Nova imatge per a un vi icònic de Mallorca

Anyada 2022 José L. Ferrer: Nova imatge per a un vi icònic de Mallorca

Avui parlam d’un vi que podríem dir que és un dels clàssics de l’illa. El vi Anyada del celler José L. Ferrer fa molts anys que és present als àpats dels mallorquins, sigui per acompanyar un berenar de forqueta, sigui per gaudir d’un dinar o sopar.

A partir d’aquest mes d’octubre, aquest vi negre icònic presenta una imatge renovada que s’ha encarregat de desenvolupar Studio Roses, que des del 2012 es dedica al disseny creatiu i a la comunicació.

Segons explica Òscar Roses, quarta generació i renet del fundador d’aquest celler, «és cert que nosaltres no tenim vins preferits perquè tots els feim amb cura i estimació, però també és ver que aquest vi és una mica especial perquè manté la tradició que va començar el nostre besavi, Josep Lluís Ferrer». De fet, l’Anyada es va començar a elaborar a començament dels anys 80 del segle passat, principalment amb varietats autòctones, com ara la mantonegro i la callet.

El cupatge de l’Anyada de 2022 és de mantonegro (52%), cabernet sauvignon (15%), callet (12%), merlot (8%), sirà (6%) i monastrell (5%). Aquestes castes de raïm es varen veremar a màquina des de començament fins a final del mes de setembre. La fruita es va desrapar i va fer una maceració prefermentativa a baixa temperatura. Posteriorment, va fermentar a devers 25 graus centígrads. Després de reposar dins dipòsits d’acer inoxidable, el vi fa fer una criança de mig any dins botes de roure americà.

És un vi que reflecteix el caràcter de Mallorca i, alhora, la història d’aquest celler que cada vegada és més a prop d’arribar al centenari. És un vi que podem trobar fàcilment a supermercats i a restaurants que cuinen plats tradicionals del receptari de Mallorca.

És un vi de color grana, lluent, amb aromes de fruita vermella i notes balsàmiques, que en boca és agradable i que marida molt bé amb un bon plat de llom amb col, o amb elaboracions fetes amb carn blanca, com ara uns escaldums de pollastre o un arròs sec de conill. També és un acompanyant excel·lent per a un variat.

Anyada 2022 José L. Ferrer DM

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *